Rabu, 21 November 2012

Rombongan Zarfan (2)

Lepas tu budak2 tu pergi makan kat Masjid Terapung.

Aku tersekat kat lampu isyarat tak dpt ikut bas masa tu. So aku ingat diorg terus g kat Wild Theatre Melaka tu. Tunggu punye tunggu punye tunggu..diorg tak tiba2 gak. Aku risaulah sbb persembahan dah nak bermula.

Bila aku gerak nak g tgk ke Masjid Terapung tu...barulah terserempak dgn bas tu. So aku pun pusing balik.

Seperti biasa...gambar akan bercerita hehe..

Permulaan persembahan sebenarnya ada bunyi rendang dan org yg mcm org asli tu dok menari..pastu ada lepaskan burung..cantik sgt burung tu...pandai je melintas pastu masuk dlm rumah..

tu ada burung kakak tua tgh buat persembahan


Dia bukak perkataan WELCOME tu..


Burung kakak tua tu tgh melintas setiap tempat duduk...tak penuh tempat duduk sbb kitorg je.. adalah 8 org pelancong..



Dia kuarkan ulau plak dr beg pmpuan...aku ingat beg apa kat sebelah aku tu.. siap org tu tanya beg akak ke..huhu tak ler aku geleng... rupanya dlm tu dia letak ular..

yg tu lak dia kuarkan ular besar tu dr dlm tong kat tempat duduk atas..


rasanya ular tu dgn org tu same je berat huhu..

Nampak x girl yg cam geli2 tu..itu penonton yg kene paksa pegang ular.. kalau aku dah pengsan kat situ gak agaknye hahaha... lagi satu budak lelaki tu sebenarnya pelakon kat situ...nanti dia terjatuh dlm kolam.. ada byk drama kat sini..

Anjing laut buat persembahan plak...mcm biasalah dgn bola, dgn gelung, tepuk tangan hehe..




Dpt tangkap gelung bulat tu... 

tgh tepuk tangan

Anjing laut ni baru 9 bulan umurnye...baby lagi hehe..





beraninye Zarfan ni


Berani dalam takut ni...







Anakku ni nak jugak g belakang..dah biasa cikgu letak dia paling last jadi dia dah set dlm kepala dia belakang jelah tempat dia walaupun depan ni ada kosong..


Aku ada je menyelit hahaha...

Zafry tido masa tu..penat wei kendung dia tapi tabahkan jelah hati ni hehehe..sendiri cari pasalkan..



Budak2 ni tgh menari chiky dance..










tiket masuk..tapi aku hanya bayar RM15 je.


Ada sambungan lagi..sila pergi sini ye nrina

2 bunga tulip:

yousake berkata...

berkunjung kemari.

Nurul Ain berkata...

terjah
http://nurulnamasaya.blogspot.com/

Hatiku

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Amanda @ BloggerBuster