Jumaat, 30 November 2012

Aku tidak malu..tapi bangga..


Menyusukan anak depan orang ramai...mungkin ada yg jijik memandang.

Orang yg kata jijik tu..org yg sgt bodoh.

Itu adalah hak anak...susu ibu adalah yg terbaik untuk anak terutama anak kita sendiri.

Cukup 2 tahun barulah boleh berhentikan.



Pengalaman aku menyusukan anak ni sgt indah. Aku suka sgt susukan anak sendiri. Saat yg sgt2 aku tunggu bila dapat baby. Zahran dulu berhenti masa dapat Zafry. Terus takde selera nak hisap dah sbb dia asyik nampak baby je hisap haha..



Nota jari : Aku tak pandai buat stok susu sbb aku sentiasa ada je bila baby nak susu hehe.. Harapan aku moga kali ni pun aku berjaya memberikan Zafry susu cap gantung ni sampai 2 tahun gak hehe..

Khamis, 29 November 2012

4 cahaya mata


Mempunyai 4 orang anak lelaki memang sukar pada pandangan mata orang yang tidak berada ditempat aku.

Tapi pada aku..merekalah nyawa aku. Tanpa mereka ni semua...hidup aku tidak bermakna.

Mama harapkan anak2 mama jika tidak kaya ilmu tapi kaya budi bahasa. 

Jadilah anak2 yang menghargai jasa ibu bapa. Terutama mama ni yg nak terpatah pinggang melayan semua kerenah anak2 mama ni.

Nota jari : Anak mama semua comel...tak comel kat mata org lain xpelah..asalkan comel kat mata mama sorang je hehe.. dah besar nanti hensem lak ek hehehe...

Rabu, 28 November 2012

Zikry 8 Tahun


Ni gambar kek plak...

Lambat nau mama dia nak update hehe..

Maklumlah aku mengalami kejutan budaya skit bila punye 4 orang anak lelaki yg tak reti dok diam dlm rumah ni.

Korang pegi sekolah aman skit mama tau haha... ni cuti2 ni aduh..pening kepala.

Nota jari : Kek tu dah habis pada hari esoknya...mmg Zikry suka giler..dia je makan lebih, Takpelah birthday dia kan hehe..

Zafry ketawa

video


Melayan tgk dia gelak plak...

Ni namanya tak kering gusi..gusi je nampak hahaha...

Serupa Bruno Mars



Mulanya mmg aku keliru..Bruno Mars ke yg berlakon dalam ‘Slumdog Millionaire' tu hehe.

Rupenye tak...

Next up in our ‘Celeb Look-Alikes’ series is none other than the guitar-wielding, smooth-singing R&B / pop superstar Bruno Mars. Mars’ celebrity doppelganger might not be familiar to most people, but if you’ve seen the 2008 Oscar-winning picture ‘Slumdog Millionaire,’ chances are that you’re familiar with actor Madhur Mittal, who portrayed Salim in the film.

Mars and Mittal might have different origins (Mars is from Hawaii and is of Puerto Rican and Filipino descent, while Mittal is Indian) but their skin complexions, mouths, face shapes, and love for sunglasses make them look like brothas from anotha motha! Do you think Bruno and Madhur look alike?

Detik bersama


Bersama selama lama lamanya...




Nota jari : Detik ni akan dirindui bila anak2 dah membesar apatah lagi mereka sudah berkeluarga... yang pasti aku tidak lagi muda huhuhu...

Selasa, 27 November 2012

Suatu Hari Nanti...



Mendayu beb lagi ni..

Tersentuh jiwa aku huhu..

Lirik Lagu Suatu Hari Nanti -Keroz Nazri

Tersentuh hatiku bila terfikirkan kamu
Kau sering bersandar padaku
Di saat kau lelah

Ingatkah dirimu pada waktu-waktu dulu
Aku sering menyambutmu
Di saat kau jatuh

Akulah aku...
Yang slalu membuat kau tersenyum
Walaupun sering ku terluka
Tapi tak mengapa

Akulah aku...
Kan slalu hadir untukmu

Moga nanti suatu hari
Kau akan sedari...




Penghibur Jalanan



Ni je sound yg terbaik kat youtube dari lagu ni..

Sgt suka sampai jatuh cinta haha..

Lirik lagu ni..

Penghibur Jalanan – Amir Jahari

Sepi terkurung, dalam renungan manusia
yang tak mengerti, erti kehidupan
Terkejar2 kesana kesini, mencari
Jalan keluar dari kelompok manusia ini

Melihat kekuranganku
melihat kedegilanku
bukan ku pinta
simpati darimu

Kuhanya penghibur jalanan
Bukan pengemis yang kau fikirkan
Ku ingin mengejar impian
seperti kalian

Tanpamu..



Jatuh cinta kat lagu ni..

Coral Wonderland





Ceritanya pasal hari tu ayah ada beli tiket buy 1 free 1 untuk masuk sini kat MITC ada MATTA Fair masa tu.

Kalau tak ni nak masuk RM30 utk dewasa dan RM20 kanak..

Kalau anak sorang ok ler lagi kan..ni dah 4 org anak..telan air liur je klu masuk xde diskaun gitu.. tapi Zahran dgn Zafry free je hehe.

Kiranya jumlah yg kene bayar cuma RM50 jelah..

Coral Wonderland ni ada kat Dataran Pahlawan kat Banda Hilir Melaka.

Tak rugi gi sana...macam2 ada.. sediakan duit jelah hehe. Tapi kitorg terus tuju sini je..kang klu menyinggah mana2 tempat..5 jam dok dlm tu pun tak terasa hehe..

Kitorg g ni hari Rabu..waktu tu sekolah lagi, Lepas budak2 ni balik mengaji dlm kul 3.30pm..kitorg bertolak ler ke sana. Sebelum ni pernah ler nak g hari Sabtu camtu tapi biasanya kat Banda Hilir mmg jem teruk sbb byk sgt org nak g sana... parking pun susah nak cari.

Apapun bestlah dok dlm tu sbb masa tu kitorg je yg ada hehe...nak guling2 golek2 pun selamba je.. korek idung pun xpe hahaha...

Masuk dlm tu nanti diorg kasi kertas soalan tau. Mcm nak jawab peksa SPM plak aku rasa berdebar haha.. Setiap tempat yg kita g kene jawab satu soalan dan dia ada sediakan cop utk cop jawapan. Pilihan jawapan dia dua je hihihi..tapi cam susah gak ler nak pk..

Seronoklah anak2 dpt tengok spesis ikan dan hidupan laut yg tak pernah dilihat... dia tau ikan goreng je hahaha...tak pun Spongebob, Patrick, En Krab, Squidward hihihi...

Nota jari : Seronok bawa anak2 berjalan bila diorg dah tahu dan nak tahu... tapi tak suka makan tauhu haha..

Isnin, 26 November 2012

Zafry jadi rebutan



Pasal budak kecik ni...abang2 dia boleh bergaduh dibuatnye..

Pasal apa tau.... pasal masing2 nak pegang baby bila dok dlm kete..

Mama dia releks je hehe..

Kene bergilir ler masing2...yg penat..Zafrylah hehe..kesian dia mcm anak patung abang2 dia buat...

Tapi dia tetap senyum je..xde pun nak mengamuk ke ape ke..


Nota jari : Jgn masa baby je sayang...nnti dah besar suka menyakat mcm Zahran tu nanti...menyampah plak diorg..sampai cakap"kenapalah saya ada adik camni" hihihihi...

Ahad, 25 November 2012

Zafry demam





Zafry demam 2 hari sebelum dia berusia 3 bulan.

Kesian dia sbb panas tak kurang walaupun aku dah bagi ubat.

Sampai tampal benda kat dahi tu pun kejap je pastu benda tu tak sejuk dah..

Tapi alhamdulillah dia pulih pada 18hb November 2012 iaitu genap 3 bulan kelahiran dia didunia ni.

Pada firasat aku...dia demam ni mesti nak pandai sesuatu..mungkin nak meniarap..agaknyelah tapi sampai skrg tak retipun lagi hehehe...

Hijau



 Baju raya kedua..utk raya haji ler tu.

Waktu ni baru nak balik kampung...beraya tu mcm tak ler tapi kitorg beraya dgn baju je hehehe...

Makanan dah masak sebelum raya haji so bila raya haji tinggal makan je pastu terus balik kampung.

Kene pakai jugaklah baju ni sbb tahun depan nanti ada yg tak muat plak baju tu nanti hehehe..

Nota jari : Asyik bergambar je kan hahaha... klu kurus badan tu sedap sikit mata memandang hihihi...

Sabtu, 24 November 2012

Zafry 2bulan lebih




Zafry ni mmg kuat giler tulang dia. 

Dia boleh berdiri bila aku pegang dia sebelah tangan je.

Dia sgt aktif... itu baby lagi tu.. dah besar nnti camnelah huhu..

Penat mama ni adik oiii...

Nota jari : Sukanye bau dia...walaupun masam asyik muntah tapi aku suka hahaha...

Jumaat, 23 November 2012

Mornflake



Puas cari wei minuman ni.

Kat tempat asal gak dia ada..katne? 

7 Eleven ler..

Asalnya suami aku beli sbb aku suruh masa lepas bersalinkan Zahran. Lapaunye pastu x bawa apa makanan pun. Yelah..sape nak layan..mak aku kan sakit masa tu. Beranak pun sendiri je tanggung..ada suami dan anak2  pun dah cukup.

Tapi mmg rasanya tetap menjadi pohjaan hatiku..

Nota jari : Klu minum ni je tak makan nasi pun aku sanggup...diet ler konon hahaha...

Khamis, 22 November 2012

Bestnye beg ni

Nak beg camni huhu

http://www.asseenontvvideo.com/647/Buxton-Bag.html

http://www.asseenontvguys.com/browseproducts/Buxton-Bag.html

Madu


Beli madu ni kohnonnye..nak minum dgn limau kasturi..nanti boleh kurus...

Kejap je..pastu malas hahaha...

Anak2 plak selalu buat air dgn madu ni..best katanya..

Amalan diet ni semua cara pun berkesan cuma sentiasa kene berterusan..barulah berjaya.. Kalau malas mcm aku ni... mmg sentiasa kene beli baju baru jelah hihihihi...


Nota jari : Yang pasti aku tak nak bermadu hehe..

Rabu, 21 November 2012

Rombongan Zarfan (2)

Lepas tu budak2 tu pergi makan kat Masjid Terapung.

Aku tersekat kat lampu isyarat tak dpt ikut bas masa tu. So aku ingat diorg terus g kat Wild Theatre Melaka tu. Tunggu punye tunggu punye tunggu..diorg tak tiba2 gak. Aku risaulah sbb persembahan dah nak bermula.

Bila aku gerak nak g tgk ke Masjid Terapung tu...barulah terserempak dgn bas tu. So aku pun pusing balik.

Seperti biasa...gambar akan bercerita hehe..

Permulaan persembahan sebenarnya ada bunyi rendang dan org yg mcm org asli tu dok menari..pastu ada lepaskan burung..cantik sgt burung tu...pandai je melintas pastu masuk dlm rumah..

tu ada burung kakak tua tgh buat persembahan


Dia bukak perkataan WELCOME tu..


Burung kakak tua tu tgh melintas setiap tempat duduk...tak penuh tempat duduk sbb kitorg je.. adalah 8 org pelancong..



Dia kuarkan ulau plak dr beg pmpuan...aku ingat beg apa kat sebelah aku tu.. siap org tu tanya beg akak ke..huhu tak ler aku geleng... rupanya dlm tu dia letak ular..

yg tu lak dia kuarkan ular besar tu dr dlm tong kat tempat duduk atas..


rasanya ular tu dgn org tu same je berat huhu..

Nampak x girl yg cam geli2 tu..itu penonton yg kene paksa pegang ular.. kalau aku dah pengsan kat situ gak agaknye hahaha... lagi satu budak lelaki tu sebenarnya pelakon kat situ...nanti dia terjatuh dlm kolam.. ada byk drama kat sini..

Anjing laut buat persembahan plak...mcm biasalah dgn bola, dgn gelung, tepuk tangan hehe..




Dpt tangkap gelung bulat tu... 

tgh tepuk tangan

Anjing laut ni baru 9 bulan umurnye...baby lagi hehe..





beraninye Zarfan ni


Berani dalam takut ni...







Anakku ni nak jugak g belakang..dah biasa cikgu letak dia paling last jadi dia dah set dlm kepala dia belakang jelah tempat dia walaupun depan ni ada kosong..


Aku ada je menyelit hahaha...

Zafry tido masa tu..penat wei kendung dia tapi tabahkan jelah hati ni hehehe..sendiri cari pasalkan..



Budak2 ni tgh menari chiky dance..










tiket masuk..tapi aku hanya bayar RM15 je.


Ada sambungan lagi..sila pergi sini ye nrina

Hatiku

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Amanda @ BloggerBuster