Rabu, 6 Mei 2009

Xtvt tanpa henti

Masa ni g kenduri kawin kat Masjid Tanah...kawan opis hubby. Nazira namanya..



Tingginyer pengantin hihi..


aku tak makan pun kat sana..takde selera..selalu aku suke nasi minyak ni huhu..


masa nak balik..terserempak dgn kawan opis hubby jugak tu..baru lepas habis pantang..


ole2 yg diberi..kuih bahulu perasa pandan..



Lepas je g kenduri kahwin tu..terus balik kampung kat Felda Bukit Senggeh..

Ahad baru balik..

Dah ler hari Jumaat hari tu g amik baba kuar wad pastu lepak rumah Abang kat Taman Tasek Utama sampai petang..malam dah letih..pastuh Sabtu balik kg..baju tak sempat basuh beb..bertambah dan terus bertambah..

Pastuh hari ni..Isnin..g amik plak mak dan baba duduk dgn aku pasal aku rasa bersalah plak tinggalkan diorg kat rumah adik beradik aku yg sibuk bekerja. Tp bila pk..walaupun diorg keje..diorg ada anak2 yg membantu uruskan hal remeh-temeh kat rumah mcm mengemas..cuci pinggan, basuh baju, mop dan sebagainye..

Tapi aku kat rumah ni..sape lah yg harap nak bantu..ni tulang 4 kerat ni ler yg kene buat semua..harap tolong sepahkan barang tu bolehlah utk anak2 aku tu..menambahkan keje aku je..hmm..

Tapi itulah nasib seorang suri rumah...ayah..kasi up sikit elaun hihi..

4 bunga tulip:

~Cinta Cukulet~ berkata...

kak nrina kena ambik bibik la cam ni hehe :D

kayteeze berkata...

Haa....tu yang kena keluarkan baby banyak2. Nanti bila dah besar bolehlah tolong buat kerja rumah...

Tak pe, susah dulu,senang kemudian.

Kak tie dah tak de baby daa......boleh goyang kaki sikit. Nanti bila semua dah dok kat asrama, lagilah senang. Cuma selera makan jadi kurang (ada peluang nak slim semula), bila anak2 tak de... Tinggallah berdua, boleh honeymoon sekali lagi, ekekekee.........

CuTeMiUt78 berkata...

eemmmm nak buat camne kan... memang dah tugas kita ni sebagai suri rumah gitu la..kan..:D

~~ciklinn~~ berkata...

tingginya perantinnn solid jer bdn dia dgn baju pengantin tu.....

huhuhuh betul tu kita kat umah ni semua buat sendirik kan.. huhuhuhuh nak demam pun tak jadi kadang hahhahaha

Hatiku

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Amanda @ BloggerBuster