Selasa, 5 Mei 2009

Kek je

Kek black forest..aku nak cari aiskrim kek tp takde plak..hubby je selalu dapat beli kek aiskrim tu..bila tanya dia lupe kat mana dia beli huhuhu... ni rm30 ni..setengah kilo je..



tengah nyalakan lilin


bebudak ni je yg sibuk nak tiup..


besday boy hihi..





Sambutan yang amat sederhana...

Mama tak dapat nak masakkan yg best2 utk ayah..maaf ye ayah..

Hari yang sama aku sibuk pergi balik dari rumah abang untuk angkut barang mak dan baba untuk pindah ke rumah aku plak. Disebabkan kete ni kecik je so terpaksa angkat 2 kali..pasal kene bawak tilam sendiri hehe..rumah aku tilam nipis sangat..sakit badan diorg nanti.

Plak tu hari yg sama aku serba salah nak keluar rumah pasal kete aku tu road tax dah mati awal bulan 4 hari tu..punyelah hubby lupe nak hidupkan.

So sebelum keluar tu segala doa ler aku baca..jgnlah ada polis tetibe buat sekatan jalan...puaslah kepala hotak aku pk cari alasan nanti..

So masa keluar kali pertama amik dan hantar barang alhamdulillah takde ape..line clear nampaknye hihi..sempat lagi beli kek untuk besday hubby dan tuang minyak..nampak ler jugak polis trafik kat tepi jalan tgh saman lori..tapi kat seberang hihi..jauh tu dan dia tak nampak kete aku hihi..

Tapi bila kali ke 2 aku g amik mak dan baba balik kampung jap nak amik brg...masa tu ler plak jammed..haduhh..ni mesti ada polis ni..sekali betullah pasal ada kete bagi lampu tinggi.. 

Cuak beb cuak..puaslah aku nak buat muke baik tp susah pasal dahi berkerut..doa puh kanan puh kiri supaya butalah mata polis tu tak nampak road tax kete aku ni..

Memula cuak jugak dia lambai2 tangan sambil tiup wisel..rupenya dia suruh jalan huahuahua..punyelah lega..pecut habis tak toleh belakang lagi masa tu hihihi..

So masa balik..aku sanggup ikut jalan jauh sikit supaya tak tembung lagi polis tu..kang ada yg tak lepas plak hihi..

Tapi sebenarnya perjalanan aku tu nak amik road tax yg dah diperbaharuilah..so dah settlelah semuanye alhamdulillah.

So skrg aku mcm biasa jaga mak dan baba yg sakit..

3 bunga tulip:

kayteeze berkata...

Kek pun jadi laa......hehe...

Ingatan tu yang penting. Tak bagi 'hadiah istimewa' ke ?? Ehem...ehem...

Suzi berkata...

betul kata kat tie...yg penting tu ingatan...

besar pahala jaga mak dan ayah tak sihat tu nrina...

+ iNaMoRaTa + berkata...

hee..
hrp belum terlewat...
happy birthday to cik abg kak nrina..
hehee

Hatiku

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Amanda @ BloggerBuster