Selasa, 29 Disember 2009

Seksa berpantang



Seksanya rasa..

Ini belum ada org tua yg jaga lagilah seksa agaknya sbb asyik kene bebel je nanti.

Pening plak kepala ni..agaknya tido tak cukup. Lagi satu hal yg buat aku pening kepala ialah tak dapat nak kemas rumah. Berbulu je mata ni nampak habuk bersepah atas lantai..sisa makanan yg dah merata budak2 ni bawa..semut nak mengila lagaknya sbb aku tak dapat nak kejar dan bunuh dia..hishh..mmg seksa betul rasanya.

Sekali sekala je dapat pegang batang mop tu tapi tak dapat letak sabun sbb terdedah sgt plak kaki ni kat air..lantai kat luar pun dah lama tak berbasuh..lamanya tempoh berpantang ni. Kejap2 tak leh ke hehe...

Bosan asyik duduk je tapi macamlah boleh buat semua keje pasal baby tu asyik nak bau badan mama dia yg busuk ni je hehe..

4 bunga tulip:

Tirana berkata...

Nrina...panggil daily maid sementara dalam pantang ni...Bukanlah datang setiap hari.. Seminggu 3 kali ke..ok la tu kan? Kak tirana boleh faham sangat macam mana berbulunya mata tengok rumah bersepah..hehehe

yulie elveera berkata...

oi jgn ngada2 nk kemas umah. mak aku dulu lipat kain pun tak bg.. sbr no.. hehe.. eh panggil daily maid pun good idea gak mcm previous komen.
ko kene pantang betul2, kata nk slim kan? kan? kan? eh nnti wat potong jambul bgtau aku.. bgtau awal2 sikit la tapii

Tie berkata...

Betul tu kata Tirana... cari orang yang boleh tolong kemas rumah tu..

Nrina.. jangan banyak sangat fikir.. nanti sakit pulak. Tumpukan perhatian pada baby, dan diri nrina sendiri... Jangan marah-marah.. selalu banyak senyum..masih dlm pantang tu.

Boring sangat pasanglah lagu, nasyid, dvd..atau baca majalah.. Pastu tidor, hehehe...

♥nrina♥ berkata...

kak tirana:
suami dah cadangkan kan dah tapi tang nak upah org luar tu yg susah sikit..bukan susah nak cari cuma saya ni susah nak percaya kat org dah..terutama hal dlm rumah saya..kalau boleh mak saya pun saya tak kasi kemas inikan plak org lain..

yulie:
itulah pasal..nasib baik takde org tua yg jaga aku..kalau tak mmg aku kene bebel je sbb sumenya aku nak buat..sakit matalah..
wei tapi berat aku turun dah tau hehe..aku harap mantain turun jelah pasni..jgn naik mendadak plak huhu..

kak tie:
bosanlah kak tie..duduk rumah sorg lepas suami g keje tu..pastu baby tido..itu yg gatal tgn kemas rumah hehe..

Hatiku

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Amanda @ BloggerBuster