Isnin, 27 April 2009

Layan jelah..

Disebabkan keadaan kesihatan aku tak menentu kat sini so update pun amatlah slow.

Perut lapar tp takde selera nak makan pastu asyik pk nak makan makanan yg ada kat malaysia..tak dapek nak nolong kata hubby..camne cari pun mesti tak sama..

Seksalah dlm keadaan camni skrg..emosi terganggu..mood takde..anak2 selalu jadi mangsa..kesian diorg bosan pasal aku tak nak kuar bilik pasal tak larat nak jalan..terasa nak muntah je.



ni beli baju anak dan hubby..aku pun ade jugak hihi..tu semua tu dah sejuta lebih..rupiahlah..


tengah asyik shooping dgn hubby..anak2 aku si Nelson yg jaga..pastu Zikry dah pau Nelson tu mainan..5ribu tu harganya..


seperti sedia maklum..mainan tu hayatnya tak sampai satu hari..hmm


si Zarfan suruh abang dia diam..aku lupa lak pasal apa..



ni susu aku beli kat sana..nampak mcm serupa tp tak sama..


susu dia nampak tak bape coklat dan takde perbezaan ketara pun. kalau dutch lady 123 kat malaysia warna cam pudar sikit tp 456 coklat dia lebih gelap dan nampak pekat tp yg kat sini tak..


tu jenama dia..teringat aku susu cap bendera hihi..


ni batagor..best gak


ni nasi bakar..korang nampak tak kopok dia yg warna putih tu..kat sini dah kira best sgt kopok tu tp tekak aku tok leh telanlah..


makan nasi bakar..


nasi tu Zikry yg nak..ingatkan sedap tp haduh..tak leh telanlah..tp Zikry habis makan.


yg Zikry makan tu otak2 katanye..punyelah tak sedap..buang byk plak tu sbb liat dan tak leh terimalah tekak aku ni..


kiranya aku makan utk malam tu je dah habis 70ribu huhu..pasal ade beli nasi goreng utk hubby harga 20ribu



Hari tu ada pergi jugak Pasar Baru...sape datang Bandung ni kalau tak ke Pasar Baru tu kira lum lengkaplah hihi pasal tujuan mesti nak shoopingkan..

Tp dlm keadaan aku yg masih lemah..dan anak2 yg buat hal. Aku tak dapat nak lelama kat dlm tu walaupun lama jugak cuma lama jenjalan dan sesat je hihi.

Korang bayangkanlah dah ler hari minggu..org punyelah ramai..kira berlaga bahu je..rasanya kalau aku terjatuhlah mesti kene pijak punye..sbb org tak pandang bawah tp pandang keliling sbb mencari apa yg berkenan di hati.

Ada 6 tingkat..aku parking kat tingkat 5. setiap tingkat pun aku tak larat nak jalan semua tempat. Jualan diorg bercampur dan nasiblah kedai yg kitorg sempat singgah tu.

Kat sana aku kene sebu telinga..nak muntah dan rasa melayang..tak leh lama sgt so mintak maaflah pasal mmg tak dapat beli byk..

Yang aku beli byk pun telekung je pasal nak menjual hihi..lagipun bukan pilih sgt sbb diorg dah sediakan.

Diorg ni susahlah nak mintak kurang..ada byk bersyarat plak kalau nak mintak kurang tu..lagi plak dia tau kita dari Malaysia..dah malas nak bertekak harga..amik jelah mana yg patut..

Mmg tak sempat amik gambar sbb tangan aku perlu pastikan pegang anak dan tiang utk berpaut..takut rebah je.

Begitulah sikit lebih kurang yg aku leh citerkan sebelum aku melepek tak larat kat bilik je..

1 bunga tulip:

kayteeze berkata...

Amboi, belanja makan je abis beribu2, yek !! He he..

Agaknya tak kena dengan tempat, sebab tu tak sedap, kak tie tengok gambor pun tak de selera, kih kih.. sabor je laa..

Bila nak balik Malaysia ?? Mana tau kak tie boleh sambut kat jeti tu,he he...Nrina naik tongkang apa ?? Ha ha..gurau je laa....

Hatiku

Related Posts with Thumbnails
 
Design by Amanda @ BloggerBuster